luni, 27 decembrie 2010

Prapastia Ursului - campania de iarna 2010

Infruntand aerul geros , am purces la noi amenajari in Prapastia Ursului, reusind , in 4 zile de batut, sa stabilesc 8 noi trasee , in zona centrala a falezei, la "paianjan". Am fost ajutat la echipament de Alex si Vladimir, care au mai umanizat atmosfera cu un foc de lemne. Patru din traseele stabilite sunt de surplomba accentuata, iar alte patru , de fatza, dupa cum urmeaza :

  1. Dark Side , 16m, gr. 9+? - Ruta cu plecare in stanga cativa m de "Paianjan", pe o surplomba neagra la 60 de grade , trecere deasupra pe o rampa, apoi fatza surplombanta cu pas inainte de top.

  2. Vidul ne e Martor ! , 16m, gr. 9? - intrarea e comuna cu cuiele din Paianjan, apoi drept in sus usor stanga, trecere de surplomba si continuare pe un diedrdu dificil, cu crux, urmat de rampa usoara si top.

  3. Fatal Error , 10m, gr. 9? - ruta scurta dar aspra, urmeaza linia unei muchii surplombante accentuat, in dreapta de Triunghi Albastru. Miscari succesive de deadpoint, acrosaje de picior.Traseu tipic de bouldering.

  4. Rotpunktator , 17m, gr.10? - traseu de fatza, imediat in dreapta de "Tisei", fin si sustinut, cu pas la mijloc , putine locuri de odihna, prize abia schitate, alveole in a 2-a jumatate.

  5. Incepator , 9m, gr.7/7+? - ruta de fatza , scurta , plecare usoara si pas inainte de top.
Dekadentor , 34m, gr 9+? - in continuarea traseului finala de concurs , in stanga de "Antalya", intersecteaza lungimea a 2-a din "Paianjan".O fatza tehnica, ce se aspreste in ultima parte.

Plastic Wars , 30m, gr 10-? , ca o varianta de la jumatatea lui "Antalya", pe fatza din stanga marelui diedru.Zona cea mai dificila e in portiunea finala.

Egocentrist , 22m, gr. 10+? , o continuare drept in sus, pe muchia surplombanta si foarte dificila a tr. de "finala", ruta extrem de sustinuta si surplombanta , cu pasajele tari precedate de 9- -ul traseului de intro(pana la primul top).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu